Diodre in Sri Lanka: hulp voor misbruikte kinderen

Target reached

Ook Diordre uit Sri Lanka is Lume! Deze bevlogen vrouw zet zich met hart en ziel in voor kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik en uitbuiting. Dat doet zij via de organisatie LEADS waar zij werkzaam is.

Leads is een christelijke hulpverleningsorganisatie in Sri Lanka. Zij bieden hulp aan kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik en uitbuiting. De twee therapiecentra van Leads spelen hierin een belangrijke rol. Deze centra zijn veilige en huiselijke plekken waar kinderen gemiddeld 12 weken verblijven en intensieve zorg en begeleiding krijgen.

Nieuwe jeugdherinneringen
Lume-vrouw Diordre en haar team helpen de kinderen bij de verwerking van hun trauma’s en onterechte schuldgevoelens. De kinderen (4-18 jaar) krijgen individuele therapie, medische zorg (indien nodig) en onderwijs (zodat ze bijblijven op school). Daarnaast zijn er verschillende therapeutische en educatieve activiteiten. Dit helpt de kinderen omgaan met moeilijke situaties én draagt eraan bij dat ze mooie jeugdherinneringen maken.

Hulp voor het kind én de familie
Leads is al meer dan 35 jaar actief in Sri Lanka. Hun aanpak is holistisch. Dat wil zeggen dat ze niet alleen therapie geven aan slachtoffers, maar aan de hele familie. De medewerkers verlenen ook nazorg en geven juridische hulp bij misbruikzaken die voor de rechtbank komen (Leads heeft eigen advocaten in dienst). Daarnaast bouwt Leads mee aan sterke gemeenschappen (zodat de leefomgeving verbetert) en pleiten ze voor betere kinderrechten. Leads droeg onder meer bij aan het ontwikkelen van landelijk beleid voor kinderbescherming in Sri Lanka! Kijk voor meer informatie ook op www.leads.lk

Ter illustratie wat Diordre en haar team kunnen doen met jouw bijdrage:

  • 25 euro: een maand lang huisbezoek voor een kind en zijn/haar familie.
  • 55 euro: een maand lang nazorg voor een kind.
  • 75 euro: een maand lang therapie voor een kind.

Maak jij het verschil voor deze kinderen? Lees hier nog meer over dit prachtige project.