Goed onderwijs en opvang voor (wees)kinderen in Zuid-Afrika

Met de Lume Benefiet Tour ‘Light has a name’ hopen we zoveel mogelijk geld op te halen voor goede naschoolse opvang voor 1.000 kwetsbare (wees)kinderen in Zuid-Afrika! In ruil voor jouw donatie ontvang je een kaartje! Klik hier voor jouw kaartje(s)! Lees hieronder verder voor meer informatie over het project in Zuid-Afrika. 

Het project waar het geld naar toe gaat, draagt de naam Khanyisani. In het Zulu betekent dit ‘Reflecteer het Licht, zodat andere het kunnen zien’, helemaal Lume dus!

Een prachtige missie, waarbij we hun ChildVision-programma ondersteunen. Dat richt zich op het trainen van medewerkers van kinderopvangcentra. Op hun beurt zijn de getrainde medewerkers ‘levende voorbeelden’ voor de kinderen die de centra bezoeken, als het gaat om gezondheid, geld en geloof.

Met jouw donatie sponsor jij dus de opleiding van medewerkers van deze opvangcentra. Met als lange termijn doel; bij te dragen aan de positieve sociale en geestelijke transformatie van meer dan 1000 kinderen en hun gezinnen (ongeveer 2500 - 5000 mensen) gedurende vier jaar door het ontwikkelen van christelijke OVC medewerkers als leiders op een duurzame manier.

In deze opvangcentra, waarvan er zes zijn, worden 1.000 (wees)kinderen en kwetsbare kinderen opgevangen en leren zij lifeskills vanuit Christelijke waarden. Ook krijgen ze daar bijvoorbeeld elke dag een maaltijd, goed onderwijs en leren ze meer over Jezus door het Bijbelonderwijs. Ook krijgen medewerkers en familieleden training in aanleggen en onderhouden van moestuinen voor gezonde voeding en om met verkoop wat inkomsten te krijgen. Al deze hulp maakt echt het verschil in het leven nu én in de toekomst van deze kinderen!

Om deze kwetsbare kinderen passend onderwijs en goede opvang te bieden, is er dringend behoefte aan opleiding van de medewerkers. Met jouw hulp kunnen zij een opleiding volgen in:

  • (Bijbel)onderwijs: over het stimuleren van gezonde/goede geestelijke, cognitieve, emotionele, sociale en mentale ontwikkeling van de kinderen zodat opgroeien tot stabiele en zelfredzame tieners die God kennen en God willen dienen, en bijdragen aan hun gemeenschappen. 
  • Het opzetten van spaargroepen, microkrediet- en inkomensactiviteiten om daarmee de zelfredzaamheid van de familieleden van kinderen te bevorderen, en van medewerkers.
  • Het verbouwen van voedsel (voor verkoop en eigen consumptie).
  • Management van de opvangcentra

Met de opbrengst van de tour hopen we de opleiding van 30 leerkrachten mogelijk te maken. Help jij mee?